Légy az egyesületünk tagja! Nemcsak bekerülsz aktív közösségünkbe, de a tanfolyamainkon is kedvezményesen vehetsz részt, megkapod a magyarországi mászóengedélyeket sziklára, via ferrata-ra. Tagjaink számára pedig időről-időre túrákat, táborokat szervezünk.

események betöltése

« További események

 • Ez az esemény elmúlt.

Nagyfalas sziklamászó tanfolyam 5a – 5c mászóknak

2023. október 04. - 2023. október 08.

84,900.00Ft - 94,900.00Ft
Nagyfalas sziklamászó tanfolyam

A nagy falas sziklamászó tanfolyamon belemegyünk hosszabb utakba. Ha már Paklenica-n vagyunk, a fő gyakorló helyünk a Veliki Kuk és az Anica Kuk lesz. Ez a sziklamászó tanfolyam akkor való neked, ha stabilan mászol 5a – 5c, azaz UIAA V+ – VI szinten. A nagyobb sziklafalak megmászása gyorsabb tempót igényel, megtanulsz spórolni ezzel. A tájékozódás is bonyolultabb lesz, így erre is külön hangsúlyt fektetünk. Helyenként szellőssebb a biztosítottság, fogunk elhelyezni saját eszközöket is bőségesen.

Standokat építesz, másodmászót biztosítasz, sőt van, hogy a mászóút tetejéről nem csak szimplán legyalogolunk, hanem ereszkedünk. Így az ereszkedéshez, a több kötélhosszas ereszkedéshez is értened kell. Természetesen a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam során mindezeket meg is tanulod, gyakorlod.

Mit tanulsz a nagy falas sziklamászó tanfolyamon?

 • Mászóútvonal kiválasztása, megkeresése
 • Logisztika szervezése (felszerelés, ruházat, élelem, stb.)
 • Trad eszközök elhelyezése a falban
 • Trepnizés (mászás kötéllétrával, rögtönzött kötéllétrával, ha túl nehéznek találod a kötélhosszt) – A1-A2 szinten megtanulsz trepnizni.
 • Standolási technikák
 • Másodmászó biztosítása testről és standból
 • Elölmászó biztosítása testről és standból
 • Hatékony kötélkezelés
 • Több kötélhosszas ereszkedés
 • Társ segítése és mentése kötél segítségével
 • Hatékony kommunikáció a falon: ha hallod és ha nem hallod a társadat

És persze ha valami egyébre még kíváncsi vagy a témában, akkor azt is átbeszéljük. A több kötélhosszas tanfolyamunk, mint a többi sziklamászó tanfolyamunk nagyon gyakorlatorientált.

Kinek ajánljuk a nagy falas sziklamászó tanfolyamot?

Elsősorban akkor ajánljuk neked ezt a sziklamászó tanfolyamot, ha a sportmászásban már van gyakorlatod és másztál már könnyebb több kötélhosszas utakat. Tudsz előremászni nittelt utakban, stabil 5a-5c (UIAA V+ – VI) mászótudással rendelkezel.

Fontos, hogy ismerd az alapvető csomókat, mint a pereccsomó, szorítónyolcas, pruszikcsomó, tudj másodmászót biztosítani standból és ismerd az ereszkedés menetét.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy neked való-e ez a tanfolyam, feltétlenül keress meg és beszéljük át!

Egyéb tudnivalók

 • Az utazást teleautó rendszerrel oldjuk meg
 • A szállás gyönyörű apartmanházban lesz Starigrad-Paklenica-n, melynek díja 170€/fő. Ha máshol szeretnél megszállni, kérjük jelezd!
 • A parkbelépő 15,90€ a tanfolyam idejére
 • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése kötelező! Ha van érvényes ÖAV, DAV, PZS vagy egyéb hegymászásra érvényes balesetbiztosítást is tartalmazó hegymászó szövetségi tagságid, akkor az is megfelelő. A biztosítást igazoló dokumentumot hozd el a tanfolyamra és kérnénk bemutatni.

nagyfalas sziklamászó tanfolyam, Paklenica

Részletek

Kezdés:
2023. október 04.
Vége:
2023. október 08.
Összeg:
84,900.00Ft - 94,900.00Ft
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Paklenica, Horvátország
Starigrad-Paklenica, Horvátország: + Google Térkép

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Jegyek are not available as this esemény has passed.

Amennyiben ezen az eseményen már nincs több hely, írj egy email-t nekünk és várólistára veszünk!

Köss sztornóbiztosítást a sziklamászó tanfolyamod előttSzeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!