Légy az egyesületünk tagja! Nemcsak bekerülsz aktív közösségünkbe, de a tanfolyamainkon is kedvezményesen vehetsz részt, megkapod a magyarországi mászóengedélyeket sziklára, via ferrata-ra. Tagjaink számára pedig időről-időre túrákat, táborokat szervezünk.

események betöltése

« További események

 • Ez az esemény elmúlt.

Sziklamászó tanfolyam kezdőknek, Garda-tó

május 15 - május 20

89,900.00Ft - 99,900.00Ft
Sziklamászó tanfolyam kezdőknek, Arco, Garda-tó SZM1

A Garda-tónál eltölteni az idődet már önmagában is hatalmas élmény. Sziklát mászni szintén óriási kaland. Ha kettőt összekötöd, akkor az pedig életre szóló. Az arco-i kezdőknek szervezett sziklamászó tanfolyamunk pedig igazi hedonizmus. A tested megkapja a sziklamászás nyújtotta gyönyört, a gyomrod megkapja az olasz konyha kincseit, a szemed pedig a mediterrán Garda-tó partjától a 2000m-es magashegyekig pazar látványt.

Ráadásul most beiktatjuk Pünkösd hétfőjét is, így kicsit kevesebb szabadsággal is meg tudod oldani a sziklamászó tanfolyamon való részvételedet.

Kinek való a kezdő sziklamászó tanfolyam?

 • Ha még nem voltál sziklán és szeretnél megtanulni mászni,
 • ha még csak néhányszor voltál sziklán, de szeretnél nehezebb utakat is megtanulni mászni,
 • ha szeretnéd a biztosítástechnikát, a kötélkezelési technikát helyesen megtanulni,
 • ha szeretnéd a tudásodat mászóterem műfalain is alkalmazni (micsoda alliteráció!!! 😀 ),
 • ha szeretnél sportosan, hasznosan eltölteni egy bő hetet szép környezetben,
 • ha esetleg félsz egy kicsit a sziklamászástól, de motiváló helyen, jó oktatóval szeretnéd elkezdeni a tanulást.

akkor az arco-i kezdő sziklamászó tanfolyam pontosan az a hely, ahol mindezt megtalálod. A cél, hogy jól érezd magadat és közben sziklamászó váljon belőled!

A kezdő sziklamászó tanfolyamon az alábbi dolgokat fogjuk gyakorolni

 • Alap mászótechnika
 • Társbiztosítás – elölmászó és másodmászó biztosításának módja
 • Elölmászás technikája
 • Eresztésbe átszerelés
 • Ereszkedés

A fenti ismereteket mászótermekben is remekül fogod tudni alkalmazni!

Mit tanulhatsz még?

 • Milyen eszközöket érdemes megvásárolni, mit érdemes figyelembe venni, amikor bemész a mászóboltba? (Arco-ban rengeteg lehetőséged van saját felszerelés beszerzésére, és közös shoppingolás keretén belül szívesen segítünk is neked a helyszínen)
 • Honnan lehet tudni, hol, mit és mikor lehet/érdemes mászni? – Mászókalauzok értelmezése.
 • Mit kell tenned, ha valami baj történik? – alap elsősegélynyújtás
 • Hogyan szervezz meg egy mentést, hogyan hívj segítséget?

Nincs felszereleséd, nincs párod? …és egyéb kérdések

Ha nincsenek saját eszközeid – ami kezdő mászóként teljesen érthető -, a tanfolyam idejére kapsz tőlünk mindenféle sziklamászó felszerelést, egyedül mászócipőt kell hoznod. Ennek a kiválasztásában, beszerzésében szívesen segítünk neked! A többire ne legyen gondod!

Arco-ban rengeteg mászóbolt van, így akár itt be is szerezhetsz jó áron, óriási választékban saját felszerelést. Ráadásul ott leszünk melletted, segítünk a legmegfelőbbeket kiválasztani!

Ha nincs párod, az sem baj. Lesz párod, ráadásul egy-egy tanfolyam során nagyon jó mászóközösségek szoktak kialakulni, akik később is összejárnak akár teremben, akár sziklán mászni.

A leggyakrabban felmerülő kérdések közé tartozik az is, hogy “fogom-e bírni fizikálisan“? Ahogyan fent olvashattad is, egyénre szabott feladatokat fogsz kapni, így mindig pont annyira leszel terhelve, amennyire abban a pillanatban alkalmas vagy. Nagyon ügyesen tudjuk a feladatokat kiosztani és ha esetleg fáradt vagy, akkor is el tudunk foglalni Téged ügyesen.

Általában reggel 8:30 körül szoktuk elkezdeni a foglalkozásokat és a kedvetekhez, motiváltságotokhoz, fáradtságotokhoz igazítjuk a befejezést. Ez általában kora délutánt szokott jelenteni, lehetőség szerint úgy, hogy a hely egyéb adottságait is élvezni tudjuk. ????

Ez a tanfolyam feljogosít Magyarországon való sziklamászásra? A magyarországi sziklamászáshoz természetvédelmi engedélyre van szükséged, amit a Krea-Túra Hegymászó és Természetjáró Egyesület tagságija biztosít számodra.

Egyéb költségek

 • Utazás – teleautó rendszerben
 • Szállás – kempingben (saját kemping felszereléssel) kb. 90€/fő/teljes tanfolyam
  • Lehetőség van önállóan szállást is foglalni a környéken, ha az apartmanos elhelyezést preferálod.
 • Sziklamászásra érvényes balesetbiztosítás

 

Részletek

Kezdés:
május 15
Vége:
május 20
Összeg:
89,900.00Ft - 99,900.00Ft
Esemény kategóriák:
, ,

Helyszín

Arco, Garda-tó, Olaszország
Campeggio Arco
Arco, Trentino, Olaszország
+ Google Térkép

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ez az esemény teltházas lett. Sajnos nem tudsz rá jelentkezni.

Amennyiben ezen az eseményen már nincs több hely, írj egy email-t nekünk és várólistára veszünk!

Köss sztornóbiztosítást a sziklamászó tanfolyamod előttSzeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!