Légy az egyesületünk tagja! Nemcsak bekerülsz aktív közösségünkbe, de a tanfolyamainkon is kedvezményesen vehetsz részt, megkapod a magyarországi mászóengedélyeket sziklára, via ferrata-ra. Tagjaink számára pedig időről-időre túrákat, táborokat szervezünk.

események betöltése

« További események

 • Ez az esemény elmúlt.

Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam 4a – 4c mászóknak

2023. október 04. - 2023. október 08.

84,900.00Ft - 94,900.00Ft
Több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam SZM2

Több kötélhosszas sportmászó sziklamászó tanfolyam lesz ez. Ha 4a – 4c, azaz UIAA IV – V szinten tudsz stabilan mászni, akkor itt az ideje, hogy belekóstolj, milyen az, amikor a kötélhosszak nem egymás mellett, hanem egymás felett vannak. A mászótechnika hasonló, bár itt már egy könnyű hátizsák is lesz a hátadon, de a kötélhosszak közötti kötéltechnika itt már egy kicsit több technikát igényel.

Standokat építesz, másodmászót biztosítasz, sőt van, hogy a mászóút tetejéről nem csak szimplán legyalogolunk, hanem ereszkedünk. Így az ereszkedéshez, a több kötélhosszas ereszkedéshez is értened kell. Természetesen a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyam során mindezeket meg is tanulod.

Mit tanulsz a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamon?

 • Mászóútvonal kiválasztása, megkeresése
 • Logisztika szervezése (felszerelés, ruházat, élelem, stb.)
 • Standolási technikák
 • Másodmászó biztosítása testről és standból
 • Elölmászó biztosítása testről és standból
 • Hatékony kötélkezelés
 • Több kötélhosszas ereszkedés
 • Társ segítése és mentése kötél segítségével
 • Hatékony kommunikáció a falon: ha hallod és ha nem hallod a társadat

És persze ha valami egyébre még kíváncsi vagy a témában, akkor azt is átbeszéljük. A több kötélhosszas tanfolyamunk, mint a többi sziklamászó tanfolyamunk nagyon gyakorlatorientált.

Kinek ajánljuk ezt a több kötélhosszas sziklamászó tanfolyamot?

Elsősorban akkor ajánljuk neked ezt a sziklamászó tanfolyamot, ha a sportmászásban már van gyakorlatod. Tudsz előremászni nittelt utakban, stabil 4a-4c (UIAA IV – V) mászótudással rendelkezel.

Fontos, hogy ismerd az alapvető csomókat, mint a pereccsomó, szorítónyolcas, pruszikcsomó.

Ha bizonytalan vagy abban, hogy neked való-e ez a tanfolyam, feltétlenül keress meg és beszéljük át!

Egyéb tudnivalók

 • Az utazást teleautó rendszerrel oldjuk meg
 • A szállás gyönyörű apartmanházban lesz Starigrad-Paklenica-n, melynek díja 170€/fő. Ha máshol szeretnél megszállni, kérjük jelezd!
 • A parkbelépő 15,90€ a tanfolyam idejére
 • Hegymászásra érvényes balesetbiztosítás megkötése kötelező! Ha van érvényes ÖAV, DAV, PZS vagy egyéb hegymászásra érvényes balesetbiztosítást is tartalmazó hegymászó szövetségi tagságid, akkor az is megfelelő. A biztosítást igazoló dokumentumot hozd el a tanfolyamra és kérnénk bemutatni.

Részletek

Kezdés:
2023. október 04.
Vége:
2023. október 08.
Összeg:
84,900.00Ft - 94,900.00Ft
Esemény kategóriák:
, ,
Esemény címkék:
, ,

Jegyek

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ez az esemény teltházas lett. Sajnos nem tudsz rá jelentkezni.

Amennyiben ezen az eseményen már nincs több hely, írj egy email-t nekünk és várólistára veszünk!

Köss sztornóbiztosítást a sziklamászó tanfolyamod előttSzeretnénk felhívni a figyelmedet, hogy a jelentkezésed lemondása, módosítása költségvonzattal járhat. Lemondási feltételeinket az Általános Szerződési Feltételek között találod. Javasoljuk, hogy köss sztornóbiztosítást, hogy pl. betegség esetén elkerüld a lemondási költségeket!